Вие сте тук: НачалоНовиниМомчета до 13 год.Виктория Волей организира голям празник в зала "Сила"

Виктория Волей организира голям празник в зала "Сила"

Категория Момчета до 13 год.
05 Декември 2017

Волейболен клуб Виктория Волей организира голям празник на своята Детска академия.

За първи път на едно място ще се съберат малчуганите, които тренират в 7 пловдивски училища под ръководството на треньори от клуба. Това са СУ „Цар Симеон Велики“, СУ „Св. Патриарх Евтимий“, СУ „Пейо Кр. Яворов“, СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, СУ „Софроний Врачански“, НУ „Петко Рачов Славейков“, СУ „Никола Вапцаров“, с треньори Драган Иванов, Нина Христозова, Йорданка Василевска, Димитър Димитров, Калоян Стоянов и Николай Лазаров.

Събитието ще се проведе на 9 декември (събота) от 11,00 часа в най-новата спортна зала на Пловдив – Комплекс СИЛА. Над 200 деца се очакват да се съберат на празника. Ще бъдат поканени пловдивски спортни легенди и представители на местната власт, както и всички треньори, които са работили през последните 15 години в школата на клуба.

Ръководството на Виктория Волей кани всички привърженици на клуба и на волейбола да уважат празника. Входът е свободен!

Една от целите на тази сбирка е родителите да се запознаят с богатата историята на Виктория Волей – клуб, който наскоро навърши 14 години от своето създаване.

През октомври 2003 година група приятели, които безвъзмездно подпомагат детски отбори в Пловдив, решават, че могат да си регистрират собствен клуб. Виктория Волей започва с една група малчугани, чиито единствени познания във волейбола са, че това е една игра с топка и мрежа.

Оттогава досега пловдивският клуб печели общо 23 шампионски титли на България във всички възрастови групи. Във витрината на пловдивчани има още 13 вицешампионски титли и 15 бронзови отличия. Към този актив влизат и 8 златни медала от ученическите държавни първенства.

Пикът в представянето на Виктория Волей е през 2010 година, когато от 4 възможни шампионата тимът печели 3 златни медала (юноши до 13 г., до 15 г. и младша възраст) и един сребърен (старша възраст).

За 14-те години от съществуването на пловдивския клуб общо 50 волейболисти, израснали в школата на „оранжевите“, са попадали в селекцията на различните национални юношески гарнитури.

Спонсори

Видео от Youtube

Социални мрежи

За нас

Тел: 032 655400

e-mail:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.