Вие сте тук: НачалоКлубът

VV

ВК „Виктория волей“ е най-проспериращата детско-юношеска школа в България през последните няколко години. За кратката си девет годишна история клуба е завоювал общо 18 титли на България във всички възрастови групи. От тях десет са от националното клубно първенство, пет на ученическите първенства и три от шампионатите на Ученическите спортни школи. Във витрината на клуба има още седем вицешампионски титли и 13 бронзови отличия. Отборите на „Виктория волей“ са завоювали и редица пристижни класирания при участията си на турнири в чужбина.

На база тези успехи, напълно резонно пловдивският клуб има и сериозно приъствие във всички младежки национални гарнитури. За последните четири сезона около 50 процента от представителните тимове на България са съставени от състезатели на „Виктория волей“. Общо 35 волейболисти са попадали в селекцията на различните национални юношески гарнитури.
Най-популярното име за момента на възпитаник на пловдивската школа е Николай Пенчев, който вече четири години е част и от мъжкият национален отбор на страната.

Признание за сериозната работа, е и доверието от страна на БФ Волейбол която всяка година поверява една от юношеските национални формации на старши треньора на клуба Драган Иванов. Другите двама бивши наставници във клуба Петър Костадинов и Антон Костадинов са били помощник-треньори в различни национални селекции.
Вече втори сезон президента на „Виктория волей“ Христо Драмов е главен мениджър на националния отбор – кадети, който записа успешни участия на европейско и световно първенство. Член на УС и вицепрезидент на БФВ пък е другият президент на клуба Тодор Дапев.

Благодарение на постоянството си, „Виктория волей“ се превърна в основен фактор във волейболния живот на страната и клуб с реноме, граничащо на традиционите грандове в българският спорт – Левски и ЦСКА.

Освен високото спортно майсторство и профисионализма, които се преследват в работата на Виктория волей, висока оценка може да получи и социалната насоченост на дейността на клуба. Ежегодно в школата се подготвят около 100 деца, които от ранна възраст, изграждат у себе си чисто човешки качества необходими за пълноценото им развитие.
Това се подчертава и факта, че голяма чат от състезателите на „Виктория волей“ са възпитаници на елитните пловдивски гимназии и висши учебни заведения.

Малкият колектив на клуба през годините се доказа и като най-добрият организатор на национални и международни турнири. В Пловдив се провежда традиционият турнир за купа „ДЕРБИ“. Изданието на надпреварата през 2009 година бе наречено от медиите „Шампионска лига“, след като в Пловдив се събраха първенците на осем европейски страни. През 2010 година пък „Виктория волей“ бе съорганизатор на първата по рода си среща „Деца срещу звезди“, на която присъства половината мъжки национален отбор, начело със супер-звездата Матей Казийски.

Ръководството на ВК „Виктория волей“ си е поставило амбициозната задача, в близко бъдеще да изгради собствена тренировъчна база. За тази цел вече са направни първите проекти за многофункционална зала с 1500 – 2000 седящи места.
В това си начинание „Виктория волей“ е партньор с другият пловдивски волейболен клуб „Марица“.

ВК „Виктория волей“ е отворена структура и е готов да работи съвместно с други клубове и фирми за благото на българският волейбол. Всяка една подкрепа е добре дошла и би спомогнала, за създаването на още по добри условия за работа с младите волейболни таланти на Пловдив и България.

Спонсори

Видео от Youtube

Социални мрежи

За нас

Тел: 032 655400

e-mail:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.