Вие сте тук: НачалоНовиниМомчета до 13 год.Димитър Димитров: Децата са много мотивирани и вече се изграждат като колектив

Димитър Димитров: Децата са много мотивирани и вече се изграждат като колектив

Категория Момчета до 13 год.
17 Март 2017

Димитър Димитров е на 32 години от Попово. От скоро той е привлечен като треньор в детската академия на Виктория Волей.

Митко се занимава с волейбол без прекъсване от ученик в 5-и клас досега. Той е бивш състезател на родния си Черноломец (Попово), играл е още в Черно море (Варна) и в Испания. От 4 години е инструктор по волейбол в Черноломец (Попово). В момента е студент 3-и курс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, в Шуменския университет. Димитър Димитров даде кратко интервю за официалния сайт на Виктория Волей относно новия клубен проект „Детска академия“.

Митко, свикнаха ли вече децата с теб? Лесно ли се работи с тях?

Да, нямаме никакви проблеми. Вече месец и половина сме заедно. Децата са много мотивирани, интересно им е. В момента се изграждат като един колектив, което ме радва.

Коя е основната цел, която ти самият си си поставил?

Винаги в досегашната ми работа желанието ми е било да възпитавам децата чрез волейбола да станат по-отговорни към себе си, към съотборниците си и треньора. Аз вече 4 години работя с деца, като по-голямата част от този период съм тренирал малчугани точно в тази възраст – 2-и, 3-и и 4-и клас. Най-големите, с които съм работил в Попово, бяха осмокласници.

Как преминават тренировките? Рано ли да се правят сега някакви контролни срещи?

В момента сме в начална фаза. Предимно комбинирам основни техники със спортно-състезателни игри. С другите колеги от Детската академия на Виктория Волей обсъждаме вариант да правим през определен период от време общ ден за най-различни игри.

Доволен ли си от сътрудничеството с Виктория Волей?

Да, разбира се. Смятам, че за мен това е крачка напред в кариерата. Зарадвах се, когато ми се обади Драган Иванов. Срещнахме се, изслушах предложението на клуба и се съгласих да приема това предизвикателство.

Спонсори

Видео от Youtube

Социални мрежи

За нас

Тел: 032 655400

e-mail:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.